vrijdag 25 juli 2014

Donderdag: een ritje naar het zuiden, heel veel regen en een prachtige B&B

Potverdorie, weer slecht geslapen! Dat bed hier is toch echt geen pretje, heb de blauwe plekken zowat op mijn heupen staan. Het ontbijtje was weer hetzelfde, eenvoudig, maar meer moet het eigenlijk niet zijn, al verlangen wij beiden eigenlijk stiekem ook wel naar een eitje of zo…
De koffers waren al bijna ingepakt en we hoefden pas om 11u uit te checken, dus hebben we ons nog even bij het zwembad neergevlijd. Nog even relaxen voordat we een stuk zuidelijker gaan trekken. Het uitzicht blijft echt spectaculair hoor!
En toen was het tijd om Fagiolari en Giulietta te verlaten. De auto weer ingeladen (wat toch iedere keer best een klimmetje omhoog is met al die bagage) en dan afrekenen bij Giulietta. Helaas voelden we ons toen toch een beetje bedot… Toen ik 2 weken geleden met haar mailde voor een kamer, kregen we bericht dat we 1 nacht in kamer G zouden slapen en dat we dan 2 nachten in suite R mochten voor dezelfde prijs. Daar hadden wij ons dus eigenlijk best wel op verheugd! Een suite, wie wil dat nu niet? Maar die suite hebben we nooit gekregen en toen we moesten betalen, moesten we ook een stuk meer betalen per nacht dan de prijs die ons verteld werd in die mail. Een beetje beduusd hebben we er niks van gezegd, maar toen we eenmaal vertrokken waren, zat het toch een beetje hoog. En dat dan ook nog voor 3 nachten in een uiterst oncomfortabel bed. Gelukkig was al de rest wel dik in orde en we hebben het dan ook maar van ons afgezet. Want we hadden immers nog iets spannends in het vooruitzicht: een nieuwe B&B, een goede 100km zuidelijker.
Op internet zien de foto’s er altijd super uit en de beschrijving laat je vaak watertanden, maar iedereen weet toch dat dat heel vaak toch wel net iets anders is in het echt. Dat gingen wij vandaag dus ontdekken!

Weer op weg, op naar Sinalunga! Onderweg er naar toe, zagen we het landschap flink veranderen. Van het groene, beboste en uiterst heuvelige naar een meer uitgestrekter, droger, minder bebost en ietsjepietsje vlakker landschap. Prachtig!!! Daar waar we in Chainti met open mond stonden te kijken, zo waren we hier nog stiller. Dit is echt iets uit de boekjes!!! Zo mooi!!! En we zijn zo blij dat we er echt voor gekozen hebben om alles via binnenwegen te doen, je ontdekt zoveel moois!!! Nu is het ondertussen wel een echte natuur- en uitzichten-reis geworden, we hebben niet zo heel veel bezocht of zo. Maar voor ons is dit echt de manier om het hier te ontdekken, we rijden gewoon en daar waar we het echt mooi vinden stoppen we. We drinken koffie in afgelogen dorpjes en eten alleen daar waar we niet teveel toeristen zien, heerlijk!!!

We zijn met mooi weer vertrokken en dat bleef ook nog wel even zo. Maar in het dorpje net voor Sinalunga, wilden we even iets eten. We hadden een afspraak aan de B&B tussen 14u en 14u30, maar daarna sluiten de meeste eettentjes dus wilden we nog even snel de magen vullen. Maar toen braken de sluizen open, ongelooflijk, zoveel regen!!! We zagen geen hand meer voor ogen en als de GPS een restaurantje aanwees, konden we dat gewoonweg niet zien!!! Keiharde stortregen, liters kwamen er naar beneden! Shit!!! We hebben dan maar wat rondjes gereden en toen het even rustig was, zijn we het eerste restaurantje gewoon binnen gerend. En wat een ontdekking weer!!! Het was een ouderwets, gezellig, oud hotelletje waar nonna nog de plak zwaaide. We werden hartelijk onthaald, maar wel alles in het Italiaans, er kwam geen woord Engels aan te pas. Maar we hebben de laatste tijd goed opgelet en met behulp van het kleine woordenboekje hebben we de kaart ontcijferd en netjes weten te bestellen. En het was een topper!!! We hadden beiden een pasta en we hebben die met smaak opgegeten (al zal ik waarschijnlijk wel nog 3 dagen naar knoflook ruiken, maar misschien blijven de muggen dan een beetje weg).

Soit, magen weer gevuld (ja, ik krijg mijn knoop van mijn broek nog steeds dicht!) en nu op naar die veelbelovende B&B. En daar zei die GPS het weer: “draai de onverharde weg op”. Dat meen je niet??? Het zag er op internet zo modern uit, er is zelfs een restaurant bij, en dan over een onverharde weg???? De zenuwen sloegen toch lichtelijk toe hoor!
En daar lag het dan, La Toraia en de buitenkant was precies zoals de foto. Cecilia stond ons al op te wachten in de deuropening en ze kwam direct met haar paraplu naar de auto. Het regende namelijk weer keihard, echt hard! Ze vroeg of wij paraplu’s hadden en toen we “nee” zeiden, beval ze ons te wachten in de auto, ging weer naar binnen en kwam terug met 2 grote paraplu’s waaronder wij heeeeeel snel naar de ingang snelden. Als je hier binnen komt, ligt op de begane grond het restaurant (overdag gesloten) en daar werden we echt super vriendelijk onthaald met een dampend kopje espresso en een stukje brownie. Cecilia was echt de hartelijk zelve en we voelden ons hier direct thuis. Heerlijk! Het restaurant was ook prachtig. Het is een oude stierenstal en ze hebben zoveel mogelijk oude elementen bewaard. Zo speciaal!!! Industrieel met ouderwets en modern, een heerlijke combi! Wij waren nu al verkocht en we hadden de kamer nog niet eens gezien.
Maar ook die was zoals de plaatjes! Heerlijk, af gewoon!!! Eigenlijk valt er verder niet veel over te zeggen, wij voelden ons de koning te rijk!!! Een voltreffer…
De regen was toch even weg en toen zijn we ook onze bagage maar gaan uitladen. Wat wel betekende dat ik met mijn slippers door een flinke plas moest, voeten direct weer gewassen.

Daar we niet wisten of het zou blijven regenen of dat het toch zou opklaren, besloten we om naar San Giovanni (en nog wat) te rijden en het truffelmuseum te bezoeken. Dat was eigenlijk echt lollig. Het grote deel van de toer daar was eigenlijk op kids gericht, je moest er proeven en ruiken en voelen, maar wij hebben ons best geamuseerd hoor!!! En dan kom je toch ook weer leuke dingen te weten. Altijd handig ;-)
Dan door naar Montalcino, lag toch niet zo ver en ik had gelezen dat er daar een leuk cafeetje zou liggen waar zelfs prins Charles graag een wijntje drinkt. En daar liepen we dan, met onze 2 enorme paraplu’s door de gezellige straatjes van het dorp. Het had wel iets, maar ik kan niet ontkennen dan ik ook een tikje slecht gezind werd van al die regen! Maar we hebben het cafeetje gevonden en het was echt schattig!! Ouderwets, met spiegels en goud en prullaria en rode pluche zetels. Daar hebben we ons eentje gedronken en ons geamuseerd met de ruziënde obers J
Toen we terug naar de auto liepen, kwamen we voorbij een bakkerij. Super ouderwets, maar zo mooi om te zien. Eigenlijk 3 pandjes naast elkaar. Eentje was de bakkerij, eentje de winkel en eentje de plek waar alles werd verpakt. Hier ben ik toch even binnen gegaan en hebben we bij nonna wat lekkernijen gekocht zodat we thuis nog eens kunnen nagenieten.

Dan weer richting B&B, we zouden daar eten vanavond. En toen begon de zon weer te schijnen, hehe, eindelijk!!! Onderweg genoten we zo erg van het landschap, het is echt nog 100 keer mooier dan hetgeen we al hebben gezien. Hier moet je zijn als je Toscane wil zien hoor!!! Potverdikke!!! Dat beloofd nog voor de komende dagen… De velden vol zonnebloemen, de hooibalen perfect gemaakt, de uitgestrektheid…
Onze B&B is dus ook een restaurant, maar er ligt hier een paar meter verder ook een boerderij. Daar lopen de koeien en de kalfjes en de stieren. Die worden daar geslacht, dan naar hier gebracht (naast de B&B ligt een slagerij), daar word het verwerkt en dan hier in de keuken omgetoverd tot al het lekkers op je bord. Van koe tot hamburger op nog geen 500m!
En die burgers zijn heerlijk! Wij hebben ze geproefd! De broodjes hadden zelfs een brandmerk met het logo. De frietjes erbij zijn absurd lekker, maar die burger, medium gebakken, sappig, heerlijk!!!
Maar de omgeving draagt er natuurlijk ook toe bij, die omgetoverde stal, het is echt moeilijk te omschrijven… Jammer genoeg zullen de foto’s pas volgen als we thuis zijn, maar dan hoop ik dat jullie een heel klein beetje kunnen begrijpen van hoe het hier is ;-)

Om de avond af te sluiten zijn we nog even op het terras buiten gaan zitten, even onder ons tweetjes en toen was het tijd voor bed. Een zacht bed, een heerlijk bed, met lekkere lakens en een fatsoenlijk kussen…. Dit word een heerlijke nacht!!!

A domani! X

Geen opmerkingen:

Een reactie posten