dinsdag 15 juli 2014

Puzzelen, lezen, googlen en aftellen!

Nog 5 dagen wachten, nog 5 dagen om alles geregeld te krijgen, nog 5 dagen om zonnebrandcrème en zonnebrillen en zonnejurkjes en zonnehoedjes bij elkaar te verzamelen, nog 5 dagen die tergend langzaam voorbij lijken te gaan, nog 5 dagen tot we kunnen vertrekken!!!
Zondagavond om 20u rijden wij weg, stipt om 20u, weg! Om dan hopelijk maandagmorgen rond een uurtje of 9u aan te komen bij Giulietta in Panzano in Chianti. Fagiolari, de naam alleen al klinkt me als vakantie in de oren, is een bed & breakfast waar mijn vader en zijn levensgezel al enkele jaren op rij met veel plezier hebben vertoefd. En blijkbaar hebben ze een goede indruk nagelaten, want uit de mails die ik wisselde met Giulietta bleek dat pap en Anja haar favoriete gasten zijn en wij krijgen op de koop toe een suite van 2 verdiepingen voor de prijs van een standaard kamer... Hopla, we zijn goed begonnen.
We zullen 3 nachten doorbrengen in Fagiolari om daarna nog een beetje zuidelijker te rijden. Het oorspronkelijke plan was Pienza, maar zo last-minute nog een leuke en betaalbare slaapplaats vinden daar was niet evident. En tijdens die zoektocht, botste ik op La Toraia in Sinalunga, een oude schuur (fokkerij) die prachtig is verbouwd. Op slag verliefd en acuut zin om daar te verblijven, dus Sinalunga, here we come!
En dan moet je natuurlijk keuzes maken, want in die reisgidsen staan zooooveel leuke dingen om te doen, plaatsjes om te bezichtigen, restaurantjes om uit te proberen en gelateria's om je ziek te eten aan ontelbare ijsjes. Dus laten we het een beetje los, we hebben genoteerd wat we absoluut willen zien en dat zullen we dan ook doen en verder zien we het wel. Niets leukers als daar gewoon wat rond rijden en je laten verrassen door wat er op je pad komt. Maar ook omdat het (zoals het er nu uitziet) daar rond de 36 graden zal zijn, zullen zeer actieve uitjes waarschijnlijk net iets minder aangenaam zijn en zal het zwembad ons eerder kunnen bekoren in de middag...

Och, we zien wel wat er komt, maar nu eerst... nog 5 dagen aftellen, nog 5 dagen wachten, nog 5 dagen voordat we kunnen vertrekken!!!

Fagiolari
La Toraia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten